GEEL/ZWART ZIJN ONZE KLEUREN!

Welke competities kan je echt niet missen?

Er zijn ontelbaar veel voetbalcompetities om te volgen naast de Eredivisie. Door de hele wereld zijn er clubs met veel klasse. Opmerkelijk is wel dat als je kijkt naar de beste voetbalcompetities ter wereld, de meeste uit Europa komen. Veel spelers vanuit buiten Europa komen dan ook hier spelen. Maar vergis je niet, er zijn ook genoeg Europeanen die naar China, Rusland of Amerika vertrekken. Bij een bookmaker kan je terecht om in te zetten op welke competitie je ook maar wilt, om misschien wel in de prijzen te vallen.

Bundesliga
Ons buurland heeft een competitie van hoge kwaliteit. Naast voetbal hebben de grootste clubs ook een zeer modern stadion, die bijna elke week uitverkocht is. Bayern München is de beste in Duitsland, zo wordt deze door de vele prijzen ook wel ‘Rekordmeister’ genoemd. Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en RB Leipzig zijn andere clubs die het vaak goed doen. Mocht je een kaartje hebben weten te bemachtigen voor een belangrijke wedstrijd, sta je voor een wedstrijd met veel sfeer.

La Liga
Niet alleen vanwege het weer vertrekken veel spelers naar Spanje, ook vanwege het hoge niveau van La Liga. Real Madrid en FC Barcelona staan hier aan de echte top en de wedstrijd tussen deze twee teams, El Clasico genaamd, is een veelbekeken wedstrijd. In 2019 werd La Liga door de UEFA benoemd als beste voetbalcompetitie van Europa. Clubs uit La Liga doen het ook erg goed internationaal, zo hebben ze de Champions League al 18 keer gewonnen en de World Cup 7 keer.

Serie A
De clubs uit Italië spelen in de competitie de Serie A. De grootste clubs zijn Juventus, AC Milan en Internazionale. Sinds Ronaldo naar deze competitie is vertrokken is er ook meer bekijks voor. Deze competitie werd door de UEFA in 2019 als derde competitie van Europa genoemd. Zo doen deze clubs het internationaal ook erg goed en hebben ze 28 keer de finale van de Champions League bereikt, waarin ze hem 12 keer hebben gewonnen.

The post Welke competities kan je echt niet missen? appeared first on "GRAAFT DIEPER IN VOETBAL".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.